Modell Av Rom

oktober 28, 2016

Vi fikk i oppgave å designe en hybelleilighet for et kompleks i Oslo. Vi skulle da gjennom denne oppgaven designe et kjøkken, stue og et soverom i den. Leiligheten er bare 28m2, noe som kom til å bli en utfordring, i og med at vi skulle få plass til kjøkkenet, stuen og soverommet, samt oppbevaring for alt fra klær til kjøkkenredskaper. Her måtte vi være flinke til å finne løsninger til en hybelleilighet, som potensielle eiere i fremtiden ville like.
Siden dette er var en hybelleilighet, måtte vi kunne designe leiligheten kjønnsnøytral.



Vi skulle da bruke Sigdal som leverandør.
Jeg valgte da ut ifra hva som sto i oppgaven å ha to garderobeskap, dette er for å ha mer oppbevaringsplass en også brukes som romdelere for å lage egne soner fra kjøkkenet til stuen, og kjøkken til soverom. Garderobeskapet fra kjøkken til soverom sitter også fast i en skillevegg som er satt opp for å gi soverommet en rolig sone fra stuen. Disse garderobeskapene har skyvedører med speilfronter, dette gir rommene en større rom følelse og med skyvedørene bruker mindre plass og speilene gir en illusjon av et større rom.





Gulvet er i 1 stav parkett i hvitpigmentert eik, noe jeg synes lysner opp rommene mer, og passer godt inn med fargepaletten jeg valgte.
Benkeplaten forflytter seg å være praktisk ti matlaging- samt å bruke som spisebord. Dette spisebordet vil også bli brukt å studere.
Stolene til spisestuen er i svart, noe som da gir en fin flyt gjennom kjøkkenet pga. hyllene over stekeovnen. Kjøleskapet er integrert i hjørneskapet.
Jeg valgte hyllene på kjøkkenet fordi jeg synes de gir en følelse av et litt større kjøkken, i og med det er ganske smalt, samt det gir et renere uttrykk.



For å gi en rolig atmosfære men fortsatt gi noe ekstra i rommet, valgte jeg å bruke baksiden av garderobeskapene som kontrastvegger, Garderobeskapet fra stuen mot kjøkkenet har fått en tapet på baksiden mot kjøkkenet med en rustikk følelse med et hint av blå, noe som også kommer igjen i dekor og interiøret. Garderoben fra gang/spiseplassen mot soverom er malt i SJØGLØTT av jotun på baksiden til soverommet, dette som gir litt mer farge på soverommet, samt få inn den bla fargen fra tapeten på kjøkkenet.



Frontene på kjøkkenet heter horisont og er i Premium White. Noe jeg synes går fint inn i fargene som har valgt. Benkeplatene er i laminat i «Mystery Light» Håndtakene, som da er håndtakspor, Er i samme farge som frontene, noe som gir en fin flyt gjennom kjøkkenet, men fortsatt gir en kontrast mot benkeplaten.   
Jeg har også integrert både oppvaskmaskin, kjøleskap, komfyr og mikrobølgeovn.
Sofaen er en sovesofa, dette gir da god plass til både gjester på dagtid som på nattestid.

You Might Also Like

0 kommentarer

Populære innlegg