Strak

november 21, 2016

Vi fikk i oppgave å finne møbelforslag, lysplan og fargesetting av hele huset utenom soverommene og bad til en familie på fire i Ottestad. Kundene tok med tegninger fra en arkitekt, og er fornøyd med plasseringene av møbler, kjøkken, skap og hyller disse på tegningene.
Kundene har en stor familie og en stor vennekrets, og da trenger plass til å kose seg dem fire imellom, samt ha plass til små forsamlinger i små grupper etter jobb og skole, og for større sosiale eventer.
Huset er funkisinspirert og dette vil familien at skal gjenspeile seg gjennom husets innredning.
Vi måtte være flinke til å lytte til familiens interesser og krav. Kunden vil ha en enkel og moderne stil med god kvalitet på innredning og utstyr. Familien er også opptatt av design og estetikk, og er svært glad i nordiske produkter. Denne familien vil ikke ha produkter fra billigkjeder.
Moodboard
Kjøkkenet er fra Sigdal, og frontene er i «Line handles». Det gir et minimalistisk og moderne uttrykk i og med at denne modellen har innfelte metallister, horisontalt og vertikalt. Kjøkkenet gir et stilrent, moderne og elegant uttrykk, og som egner seg godt i dette funkisinspirerte huset, men samtidig gir det et stramt uttrykk med gripelistene i metall.
Fargen på veggen til stekovn og kjøl/frys er malt i "8479 Evergreen", noe som da er en dypere grønn nyanse. Fargen står fint til kjøkkenet via de mørkere "spettene" i benkeplaten. Benkeplatene er Corian med faren "Caribbean Magna" sim er en lysegrønn farge med spetter av flere nyanser av grønn. For å få igjen kobberet i lamper og dekor, valgte jeg da å sette inn kjøkkenbatteri og såpepumpe i kobber på kjøkkenet, dette får fargene til å tas igjen.
Oppvaskmaskin, kjøl/frys, komfyr og koketopp er integrerte løsninger.
Plantegning

Lyssettingen i huset består av spotter i tak, under overskap og hyller. Gulvlampen i «kosehjørnet» er av Poul Henningsen og gir godt stemningslys uten å blende. Spisestuen har fått tre pendler i kobber. Disse gir godt lys ned på bordet og gir deg mulighet til å se personen over deg uten å bli blendet.
Pærene i huset er «dim to warm» pærer. Disse pærene gir deg mulighet til å ha godt arbeidslys, til å dimmes ned og gi et varmt stemningslys

Klesoppevaring i gangen i første etg. Er hvit FLEXI av Langlo. Dette skapet er en åpen løsning uten skapdører for å gi en større følelse, samt gi et minimalistisk uttrykk i rommet. Oppvevaringsskapet i hallen er i ASUR også av Langlo og har skyvedørfronter i speil. Dette gir en enkel helhet i rommet. Alle skap i andre etasje er fra Sigdal med samme fronter som kjøkkenet, noe som gir god sammenheng gjennom den åpne løsningen i andre etasje. Spisebordet er i oljet eik og er i hovedsak plass til seks personer, men med tilleggsplatene utgir det plass til opptil 20 personer.
Produktkart
Gulvet er i 1 stav eike parkett Chaletino plank i Fargen Eik Antique. Dette gulvet gir en lun og varm romfølelse gjennom huset, og med den mørkere nyansen gir det en fin flyt gjennom funkishuset. Gulvbordene er opptil 3meter og med 395mm brede bord gir dette gulvet en følelse av klare og rene linjer i rommet.
For å gi en rolig atmosfære men fortsatt litt farge, valgte jeg å ha fire kontrastvegger, noe som da ble en mørk grønn farge på veggen fra arbeidsplassen, kortveggen til spisestue, gangen og den nevnte veggen mot kjøl/frys, disse er i «EVERGREEN». Denne fargen står fint til fargepaletten som er valgt gjennom huset. Siden denne veggen da blir ganske mørk, ville jeg holde meg til lysere farger på resten av veggene. Jeg tenkte først hvit, men sammen med kontrastveggen ble dette for «hardt», så jeg valgte da en lun grålig hvittone på resten av veggene. Dette gjorde kontrastene litt mykere, men fortsatt lyst.
Farge- og materialkart
Sofaen er en 3-seters TIKI med skinn. Sofaens buer har et uformelt uttrykk, men med stålrammen og bein i messing, gir det en følelse av funkis i en mer moderne tid. Stolene ved sofaen er i pulverlakkert stål, og gir god kontrast med sofaen. Salongbordet i eik med bein og ramme av pulverlakkert stål gir den funkis «looken» for denne stilen. Eiken tas også opp som gulvmaterialet.
Lese- eller «kosehjørnet», står av en butterfly stol i brunt skinn, samsværende med sofaen, og et småbord i oljebeiset eik.
Kontorplassen i huset har fått bord hyller fra Montana som arbeidsplass. Dette gir god plass til arbeid, og gir den minimalistiske uttrykke kundene ville ha. Det er også en Montana hylle over arbeidsplassen.
Lysplan
EGENVURDERING
Jeg syntes denne oppgaven har vært stressende i og med at vi har hatt mindre tid på skolen enn vanlig, men det har gått greit. Synes selv jeg har disponert tiden godt, men ble fortsatt ikke ferdig. Jeg har hatt store problemer med rygg og nakke, noe som gjør å arbeide er veldig smertefullt. Var hos legen 16/11 og det gjorde at heldagen før fristen gikk bort fra meg. Hadde jeg hatt denne dagen til å kunne jobbe, hadde jeg nok blitt ferdig. Jeg har igjen både snitt og perspektiv, samt mangler ordentlig lyssetting og noe om to designere. Hadde jeg gjort noe annerledes, hadde det egentlig bare vært å ha dratt til legen før.

You Might Also Like

0 kommentarer

Populære innlegg