Art Deco

februar 13, 2017

Vi fikk i oppgave å designe et hotellrom for et Hotell i Frankrike. Vi skulle da gjennom denne oppgaven designe hotellrommet i egen epoke. Jeg valgte «ART DECO». Hele rommet skulle gi en følelse av å være i 1920-30-tallet.
Når man først kommer inn i rommet ligger oppbevaringsystemet til høyre. Videre langs denne veggen ligger «kosekroken» i hjørnet, her er det satt en godstol og et bord. Innenfor til venstre er sengen plassert, med en vegghengt flatskjerm som kan roteres slik at man kan se tv fra sengen, og fra «kosekroken». Alt er tilnærmet stilen.



Jeg valgte da ut ifra hva som sto i oppgaven å lage mitt eget oppbevaringsystem i inngangen. Her valgte jeg å sette inn en skyvedørsgarderobe for å bruke mindre plass og gi gangen en større følelse. Dette er i kebony med delt opp i 1000x1000x400mm Dette gir to deler med hengere, som gir personer med handikap mulighet til å henge opp ting, uten å være avhengig av andre. Øverst er det en lang hylle til ting og tang. Dette henger sammen med et skap med plass til safe, og har innebygd strykebrett med jern. Det er også plass til andre behov. Det er også satt sammen en kombinert skuffeseksjon, kontor/sminkebord og innebygd strykebrett og mini kjøleskap. Alle dele går i ett, og er alt er i kebony. Alle knotter og håndtak i rommet er i messing. Nattbordene er også selvlagd i kebony. Dette er 400x500mm med to rom som en åpen hylle og en skuff til oppbevaring. Kebony er en norsk miljøvennlig treprodusent som gir et alternativ til truede tropiske tresorter, samt bærekraftig. Et godt alternativ for tresorten mahogni, som jeg originalt skulle ha.

Sengen er i messing med et nydelig design. Denne sengen gir en romantisk og herskapelig følelse. Godstolen er i blå velur med tynne messing bein som gir rommet en større følelse, og enkelt å vaske under. Bordet er egentlig en bartralle, men kan godt brukes som et lite spisebord, og er lett å rulle rundt i rommet. Kontorstolen er i treverk og sort skinn, som gir god komfort for jobb- og sminkestell. Det ligger også en koffertbenk som kan klappes opp inne i skapet.


Lysavskjermingen i rommet er gardin foran vindu. Dette er «Metallia» i fargen gull av Ia Torgersen. Disse gardinene har en skinnende overflate og har god avskjerming. Gardinene gir den overdådige og eksklusive følelsen jeg vil gi rommet.

Gulvet er dekket med et vegg-til-vegg teppet i «JUPITER 428-03. Dette er en lys beige farge som lysner opp de relativt mørke veggene, og passer godt inn med fargepaletten jeg valgte.
Veggene er i fargen 4618 KVELDSHIMMEL ncs S5010-R90B i matt av jotun, Dette er en gråblå farge som jeg går i fargepalletten til epoken og gir en helhet med all messingen i rommet. Veggen bak sengen har fått en tapet i en lignende farge som veggene, men med et metallisk mønster. Grunnfargen til tapeten går fint med veggene, og knytter hele rommet sammen. Gulvlistene og listene rundt vinduet er i fargen 4477 DECO BLUE ncs s7010-R90B i halv blank, og listene i tak og selve taket er fargen 1928 SOMMERSNE ncs 1102-Y10R i blank. De dype fargene til listene på både gulv og vindu gir mer dimensjon, mens de beige listene på tak og selve taket reflekterer mer lys.

Lyssettingen i huset består av en stor pendel, leselamper, gulvlampe, vegglamper og en LED-slynge. Pendelen er 840x330mm og er fokuspunktet i rommet. Den er laget i glass og messing. Denne henger ca. midt mellom senga og godstolen. Gulvlampen «kosekroken» er også i messing, men med en smal skjerm. Speilet har fått to vegglamper med et rosatint i glass med messing. Nattbordene har fått leselamper, disse er også i messing, og man kan dra «hodet» i retningen man trenger lyset best. Veggen der baderomsdøren er plassert, har fått et alternativt veggbelysning. Dette er en veggpynt av farget glass som er bakbelyst med LED. Dette gir bedre lys i gangen, samtidig som det funker som utsmykning i rommet.

Andre utsmykninger i rommet er et stort portrett av Coco Chanel bak bordet/bartrallen. Chanel var et stort ikon på denne tiden, og viser hvilken tid vi hører til. Dette bilde er i plexiglass. Det er også plassert et lite bilde på skuffeseksjonen av en typisk «flapper girl» som «pudrer nesen». Dette bilde står på skuffeseksjonen i en ramme av messing.


EGEN VURDERING
Jeg synes denne oppgaven har godt veldig bra. Jeg fikk idéer ganske tidlig, og det resulterte med et raskt og godt arbeid. Jeg har disponert tiden min bra og ble ferdig i tide.

                                                      Alt i alt er jeg veldig fornøyd.

You Might Also Like

0 kommentarer

Populære innlegg