Prøve eksamen

mai 29, 2017

Vi fikk i oppgave å designe et soverom for et foreldrepar. Dette var da et oppussingsprosjekt. Vi skulle da gjennom denne oppgaven Gi et friskt uttrykk til dette soverommet. De ville ha spreke farger på både vegg og tekstil. Paret er opptatt av trender, men vil fortsatt gi en rolig sone til både søvn, lesing og evt. Databruk.
Vi måtte være flinke til å ta hensyn til soverom, funksjon, belysning, farger og helhet. Kunden ville ha en god dobbeltseng og tilstrekkelig oppbevaring for klær, bøker m.m.
De har også et «walk in closet» som de vil innrede.
Moordboard

Vegger, lister og tak er malt i fargen 7236 CHI av Jotun. Dette er en hvit tone som inneholder litt grønt. Denne fargen gir mer lys, men samtidig gir et varmt miljø sammen med kontrast veggen.
Veggen bak sengen er malt i 8469 GREEN LEAF, en grønn mellomtone som gir god dybde. Denne fargen gir et rolig uttrykk, men gir fortsatt rom for spreke innslag i tekstiler.
Både rammen til speilet over kommoden og hyllene i kosehjørnet er malt i fargen 2782 DECO PINK, dette er en gylden og dempet rosa tone som vil komplimentere den grønne kontrastveggen fint.

Gulvet er i 3-stavs eikeparkett fra Montèr i fargen hvit matt. Denne fargen gir et rolig uttrykk, men samtidig holder det lyst.
Møbleringsplan

Det er satt in en 1800mm dobbeltseng fra Skeidar. Denne sengen har den høyeste og beste fjæren som Skeidar har og tilby med sin fjær til fjær teknologi. Dette gjør det utrolig god å sove i.
Hodegavlen er handlaget av eikeplank. Denne blir beiset av jotuns interiørbeis i fargen 9038 ZEN SAND, to strøk.
Nattbordene er fra Jysk. Denne er en stilren og enkle nattbord. Nattbordene blir også beiset med samme farge som hodegavlen.
Det er også satt inn en ekstra kommode til plass av annet kler etc. Denne er fra skeidar og passer godt sammen med hodegavlen og nattbordene. Over kommoden er det satt inn et speil som er malt i deco pink. Dette gir en mer farge og komplimenterer den grønne veggen godt.
Belysningen består av to bordlamper i messing. Dette gir de litt maskuline trekkene fra den grønne veggfargen og alt treverket mykere.
 
Soverom
Kosehjørnet har fått en «lenestol» fra kremmerhuset. Dette er en flott stol i sort geiteskinn. Den gir en fin plass til å både surfe på nettet og lese. Denne stolen kan også delvis klappes sammen.
Hjørnet har også fått et sidebord på i sort. Dette bordet har beina bare på en side, som gir plass til å kunne dra til seg for å jobbe med data, samt som et avlastningsbord.
Belysningen i hjørnet består av en takbendel fra VITA. Dette er en fjærpendel i lys brun som gir et litt mer feminint, men rolig uttrykk med de delikate fjærende.
Kosehjørnet

«Walk in closet» har det blitt satt inn en garderobeløsning fra garderobemannen. Dette er enkel og stilren garderobe.
Belysning gjennom garderobeløsningen og mot kommoden er downlight. Disse downlightsene kan vris og vendes til hvor man vil holde fokuset på rommet.

Solavskjerming består av gardiner fra IA TORGERSEN. Disse gardinene er hvite, men har grønne elementer som kommer godt frem sammen med den grønne veggen.

MIN MENING
Jeg synes oppgaven har gått relativt greit. Har hatt litt Archicad problemer, som jeg ikke fikk løst. Hadde dette godt som planlagt, hadde jeg tegnet opp opprissene.

Utenom det er jeg veldig fornøyd. Synes fargene går bra sammen, og synes selv jeg har gitt hva kunden ønsker.

You Might Also Like

0 kommentarer

Populære innlegg